Hayat Sigortası Nedir?

Beklenmedik durumlar karşısında yalnız değilsiniz. Olası zorluklarda sizin ve sevdiklerinizin hayat standartlarını korumayı amaçlayan hayat sigortası, güven dolu bir yaşam için her an yanınızda.

Neden Hayat Sigortası Yaptırmalıyım?

Herhangi bir maluliyet durumunda hayat standartlarınızı aynı şekilde devam ettirebilmenizi sağlar.

Vefat durumunda, sevdikleriniz kendilerine ödenecek para ile yaşam standartlarını devam ettirebilir. Eğitimini devam ettirmekte olan çocuklarınız varsa eğitimlerinin yarım kalmamasını sağlar.

Poliçe kapsamına giren bir kaza sonucunda, yüksek tutarlı tedavi giderleriniz düşük primlerle ödenmiş olur.

Beklenmedik bir anda tehlikeli bir hastalığa yakalanmanız durumunda size finansal destek sağlar.

Ödenen primlerinizi, %15’e kadar vergi avantajıyla gelir vergisi matrahınızdan düşebilirsiniz.

Hayat Sigortası teminatları nelerdir?

Hayat sigortaları teminatları arasında ana teminat, vefat teminatıdır. Sigortalının vefat etmesi durumunda lehtar ya da kanuni varislerine sigorta poliçesinde belirtilen tutarda teminat ödenir.

 Hayat Sigortalarında, vefatın yanı sıra aşağıdaki ek teminatları içeren ürün seçenekleri de bulunur.

  • Kazaen vefat teminatı
  • Kaza/hastalık sonucu maluliyet teminatı
  • Kaza sonucu tedavi masrafları teminatı
  • Tehlikeli hastalıklar teminatı
  • Bordrolu çalışanlar için; İstem dışı İşsizlik Teminatı
  • Profesyonel meslek sahibi herkes için; Geçici İş Göremezlik Teminatı (Kaza veya Hastalık Sonucu)
  • Ev hanımları, öğrenciler vb. için; Gündelik Hastane Tazminatı Teminatı (Kaza veya Hastalık Sonucu)


Hayat Sigortası Vergi Avantajı

Kendiniz, eşiniz ve çocuklarınız için ödediğiniz hayat sigortası primlerinizle vergi indiriminden yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Ücretli Çalışanlar

Ücretli çalışansanız; kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınızın birikimli hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin %50'sini vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik, analık, doğum ve eğitim gibi diğer hayat sigortası poliçeleri için ise ödediğiniz primlerinin tamamını aylık brüt ücretin %15'ini ve brüt asgari ücretin toplam tutarını aşmamak kaydıyla vergi indiriminde kullanmanız mümkün.

Serbest Meslek Sahibi

Serbest meslek sahibiyseniz; kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınızın birikimli hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin %50'sini vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik, analık, doğum ve eğitim gibi diğer hayat sigortası poliçeleri için ise ödediğiniz primlerin tamamını yıllık beyan edilen gelirin %15'ini ve yıllık olarak brüt asgari ücretin yıllık toplam tutarını aşmamak kaydıyla vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Mükellefin eş ve çocuklarının ayrı beyanname vermeleri halinde, eş ve çocuklar adına ödenen prim ve katkı payları öncelikle kendi gelirlerinden indirilecektir.

Geri ödemeli İyi İhtimallerin Sigortası

Hayatta kötü ihtimallerin sigortası varsa, iyi ihtimallerin de sigortası var! İyi İhtimallerin Sigortası ile hayatı güvenle yaşarken, sigorta süreniz dolduğunda risk gerçekleşmemişse USD olarak ödediğiniz primlerin tamamını ödeme tarihindeki T.C. Merkez Bankası Döviz Alış Kuru üzerinden TL tutar olarak geri alırsınız. Böylece geri aldığınız prim ile kendiniz ve sevdiklerinizin geleceğini güvence altına alabilirsiniz. Örneğin çocuğunuzun eğitimine yatırım ve katkı sağlamak amacıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca İyi İhtimallerin Sigortası sayesinde poliçe süreniz boyunca Çocuk Paketi ek faydasından da ücretsiz yararlanırsınız. Sigorta süreniz boyunca riskin gerçekleşmesi durumunda ise ödenecek tazminat, ailenize destek sağlamış olur.

Kapsanan teminatlar neler?

Vefat teminatı, yaşam teminatı* ya da kaza sonucu vefat teminatı.

* Yaşam teminatında; prim ödeme ve geçerlilik şartlarının sağlanması halinde, poliçe süreci içinde vefat teminatı kapsamında bir tazminat ödemesi yapılmamışsa ve poliçe feshedilmemiş ya da poliçeden cayılmamışsa sigorta süresi boyunca ödenmiş olan toplam prim tutarı kesintisiz şekilde sigortalıya ödenir.