Birikimli Hayat Sigortası

Sağlık koşulu aranmadan 16-70 yaşları arasındaki herkesin yararlanabileceği Herkese Hayat Sigortası, düzenli yatırımlarınıza büyüme potansiyeli sunarken, aynı zamanda içerdiği yaşam teminatı ile finansal güvence sağlar. Sigorta süresi boyunca hayatta kalmanız durumunda, süre sonunda kâr paylı birikiminizi toplu olarak alırsınız.

Sigortalının vefatı durumunda, ödenen primlerden masraf payları kesildikten sonra kalan tutar ile birlikte oluşan kâr payı toplamı tarafınıza ödenir.

Sigorta süresi 10 yıldır.

Ne Kadar Ödemeliyim?

Bu ürü de  TL  ABD  ve EURO olarak ödenebilir. ABD doları ve avro ödemeleriniz, ödeme tarihindeki TCMB döviz alış kuru üzerinden TL olarak tahsil edilir. Aklınızda olsun; sigorta başlangıcında belirlenen para birimi daha sonra değiştirilemez. Prim tutarınızı, birikim hedefiniz doğrultusunda poliçe yıl dönümlerinizde artırabilirsiniz.

Prim ödemelerinizi aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık dönemlerle; kredi kartı, otomatik ödeme talimatı ile ya da nakit gerçekleştirebilirsiniz.

Hayat Sigortası Vergi Avantajı

Kendiniz, eşiniz ve çocuklarınız için ödediğiniz hayat sigortası primlerinizle vergi indiriminden yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Ücretli Çalışanlar

Ücretli çalışansanız; kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınızın birikimli hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin %50'sini vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik, analık, doğum ve eğitim gibi diğer hayat sigortası poliçeleri için ise ödediğiniz primlerinin tamamını aylık brüt ücretin %15'ini ve brüt asgari ücretin toplam tutarını aşmamak kaydıyla vergi indiriminde kullanmanız mümkün.

Serbest Meslek Sahibi

Serbest meslek sahibiyseniz; kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınızın birikimli hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin %50'sini vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik, analık, doğum ve eğitim gibi diğer hayat sigortası poliçeleri için ise ödediğiniz primlerin tamamını yıllık beyan edilen gelirin %15'ini ve yıllık olarak brüt asgari ücretin yıllık toplam tutarını aşmamak kaydıyla vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Mükellefin eş ve çocuklarının ayrı beyanname vermeleri halinde, eş ve çocuklar adına ödenen prim ve katkı payları öncelikle kendi gelirlerinden indirilecektir.